Recept

Zapečené kapsy s rybím masem a mušlemi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 25028
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
4 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
5 kg Krab
180 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
450 g Mušle slávky
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
120 g Olihně
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny Spaghettini
225 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

99% Kalorie 1,947 kcal
Kilojoule 8 148kJ
25% Sacharidy 91 g
42% Tuky 32 g
259% Sodík 5 g
539% Bílkoviny 303 g

Zapečené kapsy s rybím masem a mušlemi postup přípravy receptu:

1

Roztřídíme slávky, ty, které se při poťukání nezavřou, nepoužijeme. Nepoužijeme ani ty, které se po uvaření neotevřely. Lastury slávek před vařením dobře vyčistíme kartáčkem. Krevety vyloupeme, slávky zbavíme vláken.

2

Ve velké pánvi na jedné lžíci oleje restujeme polovinu chilli papriček, které jsme zbavili semen a nakrájeli na tenké nudličky, a polovinu na plátky nakrájeného česneku. Po třech minutách přidáme víno, pokrájená konzervovaná rajčata i s nálevem a zhruba hodinu pomalu vaříme. Poté zeleninu přepasírujeme, vzniklou omáčku ochutíme pepřem a solí a dáme stranou.

3

Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme a rovněž odložíme.

4

Ve velkém silnostěnném hrnci na zbylém másle a oleji smažíme druhou polovinu česneku a chilli papriček. Po zhruba pěti minutách přidáme očištěnou a pokrájenou oliheň, slávky, krevety a prudce pod poklicí restujeme, dokud se slávky neotevřou. Poté rendlík odstavíme a vmícháme maso z kraba. Poté přidáme těstoviny, omáčku z rajčat, posekané bylinky a dobře promícháme.

5

Z pečícího papíru vystříháme čtyři čtverce, rovnoměrně na jednu polovinu čtverce položíme směs, druhou polovinou papíru ji překryjeme, přehneme okraje, naplněný papír přeneseme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme zhruba deset minut. Kapsy otevřeme opatrně, aby nás nepopálila pára, hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept