Jahodové suflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodové suflé
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2503 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
150 g | Cukr krupice |
300 g | Jahody zahradní |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 306,7mg |
Draslík | 248,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jahody zahradní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Jahodové suflé postup přípravy receptu:
1 | Jahody odstopkujeme, několik si jich ponecháme na dozdobení, zbytek nakrájíme na kousky a rozmixujeme v mixéru s citronovou šťávou a 120g cukru. |
2 | Troubu předehřejeme na 210C. |
3 | Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Coulis nalijeme do mísy, přidáme dva žloutky. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu a ten opatrně po lžících vmícháme do coulis. |
4 | Misky na suflé vymažeme máslem a vysypeme cukrem tak, aby pokryl i stěny. Připravenou směsí naplníme misky, uhladíme a pečeme asi 10minut. |
5 | Hotové suflé dozdobíme zbylými jahodami a ihned podáváme. |
Poznámka
Toto suflé můžeme připravit i z jiného ovoce, např.malin.