Mořské plody v zázvorovém vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořské plody v zázvorovém vývaru
Mořské plody v zázvorovém vývaru
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25030 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cuketa |
4 ks | Garnát obecný |
1 ks | Koriandr čerstvý |
200 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Limetka |
400 g | Makrela - filety |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
6 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 ks | Pórek |
100 g | Shiitake houby |
2 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 124,6mg |
Draslík | 668,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Koriandr čerstvý, Limetka, Makrela - filety, Omáčka rybí, Shiitake houby, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Krevety tygří - loupané, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořské plody v zázvorovém vývaru postup přípravy receptu:
1 | Na mírném ohni povaříme po 10 minut tři litry vody s rybí omáčkou a oloupaným, na menší kousky pokrájeným zázvorem. Vývar prolisujeme přes sítko. Koriandr opláchneme, otrháme z něj lístky. |
2 | Mrkev, pórek i cuketu omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky, limetku překrojíme napůl, houby očistíme, pokrájíme na tenká kolečka. |
3 | Krevety, garnáty a rybí maso omyjeme, osušíme. |
4 | Mořské plody, rybí maso i zeleninu dáme na pánev, podlijeme zázvorovým vývarem a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni cca 5 minut. Pokrm posypeme lístky korandru a pokapeme olivovým olejem. |
Poznámka
Servírujeme studené.