Recept

Těstoviny s krevetami ve smetanové omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25032
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 stroužek Česnek
350 g Krevety tygří - loupané
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Paprika oranžová
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
450 g Těstoviny Spaghettini
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 762 kcal
Kilojoule 3 188kJ
25% Sacharidy 89 g
42% Tuky 31 g
9% Sodík 171 mg
65% Bílkoviny 36 g

Těstoviny s krevetami ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

V hlubším rendlíku na oleji a másle restujeme drobně pokrájený česnek a papriku. Až česnek zrůžoví, přidáme víno a rajčatový protlak. Za občasného míchání vaříme 10 minut.

2

Do omáčky přidáme vyloupané krevety a vaříme, dokud krevety nezrůžoví. Poté stáhneme plamen a do omáčky zašleháme smetanu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr ji ochutíme pepřem a solí.

3

V mezičase uvaříme v osolené vodě špagety na skus. Přecedíme je a přesypeme na mísu. Na těstoviny vlijeme omáčku, ozdobíme posekanou petrželkou, řádně promícháme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept