Bouillabaisse s mořskými rybami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bouillabaisse s mořskými rybami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25033 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
8 plátek | Bageta |
4 ks | Bobkový list |
4 ks | Brambory |
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Fenykl sladký - hlíza |
400 g | Mořčák |
300 g | Mořský ďas |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
300 ml | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Provensálské koření |
4 ks | Rajčata |
300 g | Ropušnice - filety |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 125,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bobkový list, Brambory, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Mořský ďas, Pažitka, Rajčata, Ropušnice - filety, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Fenykl sladký - hlíza, Mořčák, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bouillabaisse s mořskými rybami postup přípravy receptu:
1 | Ryby rozdělíme na menší porce. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na tenké plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Fenykl omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Pažitku nasekáme nadrobno. |
2 | Cibuli osmahneme na oleji, přidáme zeleninu a krátce podusíme. Přidáme bobkové listy, pažitku, provensálské koření, sůl, pepř a šafrán. Oloupeme česnek, 4 stroužky prolisujeme k zelenině a vše ještě 10 minut povaříme na mírném ohni. |
3 | Víno převaříme s 1/2 l vody. Rybí maso přidáme k zelenině a 3 minuty podusíme. Podlijeme vroucím vývarem z vína, hrnec stáhneme a necháme stát ještě 15 minut. |
4 | Poslední stroužek česneku utřeme s čili papričkou. Chléb namočíme do vody, vymačkáme a spolu s česnekem a čili papričkou rozmixujeme na pyré, při mixování přiléváme olej. Orestujeme bagetu a potřeme směsí, položíme na talíře a zalijeme polévkou. |