Recept

Bouillabaisse s mořskými rybami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25033
Kategorie: Polévky

Ingredience

8 plátek Bageta
4 ks Bobkový list
4 ks Brambory
5 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
0,5 ks Fenykl sladký - hlíza
400 g Mořčák
300 g Mořský ďas
4 polévková lžíce Olej olivový
300 ml Olej olivový extra panenský
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Provensálské koření
4 ks Rajčata
300 g Ropušnice - filety
1 špetka Šafrán
1 špetka Sůl
0,5 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,186 kcal
Kilojoule 4 961kJ
9% Sacharidy 32 g
116% Tuky 87 g
11% Sodík 225 mg
87% Bílkoviny 49 g

Bouillabaisse s mořskými rybami postup přípravy receptu:

1

Ryby rozdělíme na menší porce. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na tenké plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Fenykl omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Pažitku nasekáme nadrobno.

2

Cibuli osmahneme na oleji, přidáme zeleninu a krátce podusíme. Přidáme bobkové listy, pažitku, provensálské koření, sůl, pepř a šafrán. Oloupeme česnek, 4 stroužky prolisujeme k zelenině a vše ještě 10 minut povaříme na mírném ohni.

3

Víno převaříme s 1/2 l vody. Rybí maso přidáme k zelenině a 3 minuty podusíme. Podlijeme vroucím vývarem z vína, hrnec stáhneme a necháme stát ještě 15 minut.

4

Poslední stroužek česneku utřeme s čili papričkou. Chléb namočíme do vody, vymačkáme a spolu s česnekem a čili papričkou rozmixujeme na pyré, při mixování přiléváme olej. Orestujeme bagetu a potřeme směsí, položíme na talíře a zalijeme polévkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept