Recept

Těstoviny s krevetami a artyčoky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 25034
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 ks Artyčoky
2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
12 ks Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Máta
7 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny Rigatoni

Nutriční hodnoty jedné porce

155% Kalorie 3,063 kcal
Kilojoule 12 815kJ
71% Sacharidy 254 g
111% Tuky 83 g
165% Sodík 3 g
1292% Bílkoviny 727 g

Těstoviny s krevetami a artyčoky postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme artyčoky. Do větší mísy nalijeme studenou vodu a zamícháme do ní citronovou šťávu. Artyčoky zbavíme stonku a tuhých listů. Poté ho rozkrojíme, odstraníme střed a artyčoky nakrájíme na 0,5 cm plátky. Ihned je vkládáme do vody, aby nezměnily barvu.

2

V hlubší silnostěnné pánvi na 5 lžících oleje na mírném plameni restujeme osušené artyčoky spolu s drobně pokrájeným česnekem, šalotkami, nasekanou mátou a petrželovou natí. Za stálého míchání smažíme do změknutí, tedy zhruba 10 minut.

3

V mezičase v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny na skus, přecedíme je a necháme na teple.

4

V rendlíku na másle restujeme rozpůlené krevety, dokud nezmění barvu. Poté je dochutíme solí a pepřem.

5

Těstoviny vsypeme na mísu, vmícháme zbylý olej, těstoviny poklademe krevetami, směsí s artyčoky, řádně promícháme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept