Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25035
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

250 g Bulgur
2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Koriandr čerstvý
2 ks Lilek
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
1 dl Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 205kJ
16% Sacharidy 59 g
8% Tuky 6 g
4% Sodík 73 mg
17% Bílkoviny 10 g

Kibbeh postup přípravy receptu:

1

Bulgur dáme do mísy, zalijeme vodou těsně nad povrch a dáme na 20 minut změknout. Omyjeme a očistíme lilky a nakrájíme je nahrubo. Česnek oloupeme a pokrájíme nahrubo. Chilli papričku podélně rozkrojíme a zbavíme jader a stopky.

2

Bulgur scedíme přes sítko, necháme okapat a dáme do misky. Zeleninu rozmixujeme v mixéru na pyré a přidáme k bulguru. Škrobovou moučku rozmícháme s troškou vody a přidáme do směsi. Oloupeme a nadrobno pokrájíme cibuli a společně s kořením přidáme do směsi. Směs osolíme a rukama dobře propracujeme. Tvarujeme větší kuličky a naplocho je stlačíme.

3

Na pánvi rozpálíme olej a kibbehy na středně silném ohni vysmažíme dozlatova. Na papírové utěrce necháme okapat tuk. Pažitku opláchneme a nasekáme nadrobno. Kibbehy podáváme posypané pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept