Kibbeh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kibbeh
Kibbeh
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25035 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
250 g | Bulgur |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
2 ks | Lilek |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
0,5 kávová lžička | Nové koření mleté |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 609,8mg |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 211,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Koriandr čerstvý, Lilek, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kibbeh postup přípravy receptu:
1 | Bulgur dáme do mísy, zalijeme vodou těsně nad povrch a dáme na 20 minut změknout. Omyjeme a očistíme lilky a nakrájíme je nahrubo. Česnek oloupeme a pokrájíme nahrubo. Chilli papričku podélně rozkrojíme a zbavíme jader a stopky. |
2 | Bulgur scedíme přes sítko, necháme okapat a dáme do misky. Zeleninu rozmixujeme v mixéru na pyré a přidáme k bulguru. Škrobovou moučku rozmícháme s troškou vody a přidáme do směsi. Oloupeme a nadrobno pokrájíme cibuli a společně s kořením přidáme do směsi. Směs osolíme a rukama dobře propracujeme. Tvarujeme větší kuličky a naplocho je stlačíme. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej a kibbehy na středně silném ohni vysmažíme dozlatova. Na papírové utěrce necháme okapat tuk. Pažitku opláchneme a nasekáme nadrobno. Kibbehy podáváme posypané pažitkou. |