Recept

Pikantní brambory s dipem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25036

Ingredience

Dip
1 ks Bazalka
1 ks Cibulka jarní
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sherry brandy
300 g Sýr kozí
1 špetka Sůl
Pikantní brambory s dipem
1 kg Brambory
800 ml Bujón houbový
20 g Koriandr mletý
9 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
80 g Sezam - semena
80 g Slunečnice - semena
80 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,376 kcal
Kilojoule 5 759kJ
22% Sacharidy 80 g
109% Tuky 82 g
412% Sodík 8 g
69% Bílkoviny 39 g

Pikantní brambory s dipem postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a neloupané je asi 10 minut povaříme v houbovém vývaru. Scedíme a pokrájíme je na silnější plátky.

2

Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech na pečení pokapeme olejem a rozložíme na něj plátky brambor. Brambory zlehka pokapeme olejem, posypeme slunečnicovými semínky, sezamem, mořskou solí a koriandrem. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.

3

Bazalku opláchneme a nakrájíme na proužky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Cibulku a bazalku smícháme s čerstvým sýrem, osolíme a dip ochutíme sherry a pepřem.

4

Pečené brambory upravíme na talíře, podáváme se sýrovým dipem a zdobíme pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept