Pikantní brambory s dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní brambory s dipem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25036 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Dip | |
---|---|
1 ks | Bazalka |
1 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
300 g | Sýr kozí |
Pikantní brambory s dipem | |
1 kg | Brambory |
800 ml | Bujón houbový |
20 g | Koriandr mletý |
9 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
80 g | Sezam - semena |
80 g | Slunečnice - semena |
80 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 59,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,1mg |
Vitamín E | 7,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Sůl, Sýr kozí, Brambory, Koriandr mletý, Pažitka, Sezam - semena, Slunečnice - semena, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sherry brandy, Bujón houbový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní brambory s dipem postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a neloupané je asi 10 minut povaříme v houbovém vývaru. Scedíme a pokrájíme je na silnější plátky. |
2 | Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech na pečení pokapeme olejem a rozložíme na něj plátky brambor. Brambory zlehka pokapeme olejem, posypeme slunečnicovými semínky, sezamem, mořskou solí a koriandrem. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. |
3 | Bazalku opláchneme a nakrájíme na proužky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Cibulku a bazalku smícháme s čerstvým sýrem, osolíme a dip ochutíme sherry a pepřem. |
4 | Pečené brambory upravíme na talíře, podáváme se sýrovým dipem a zdobíme pažitkou. |