Recept

Vepřová játra na koření

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 25038
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
400 g Játra vepřová
0,5 kávová lžička Kari koření
5 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 947kJ
2% Sacharidy 9 g
16% Tuky 12 g
9% Sodík 186 mg
39% Bílkoviny 22 g

Vepřová játra na koření postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostky. Z oloupané, nastrouhané cibule, prolisovaného česneku, zázvoru, mleté papriky, kari koření, pepře a citronové šťávy umícháme marinádu. Vložíme do ní připravená játra a necháme asi 1 hodinu odležet.

2

Potom játra zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném oleji. Přidáme dužinu z citronu a krátce prohřejeme. Nakonec pokrm osolíme a promícháme.

3

Podáváme s dušenou rýží nebo s čerstvým chlebem.

Poznámka

Pokrm můžeme připravit i z telecích jater.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept