Mrkvové sušenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvové sušenky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2504 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr vanilka |
300 g | Mouka polohrubá |
150 g | Mrkev kořen |
100 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 9,5mg |
Draslík | 31,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka polohrubá, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvové sušenky postup přípravy receptu:
1 | Nastrouháme mrkev najemno. |
2 | Ze všech surovin - mouky, mrkve a tuku zpracujeme těsto. Rozválíme je a vykrajujeme sušenky. |
3 | Pečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě a ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru. |
Poznámka
Tuk - můžeme použít máslo nebo Heru.