Recept

Těstoviny s krevetami v rajčatové omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 25040
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

5 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
350 g Krevety tygří - loupané
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Sůl
450 g Těstoviny Tagliatelle

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 307kJ
25% Sacharidy 91 g
13% Tuky 10 g
21% Sodík 420 mg
63% Bílkoviny 36 g

Těstoviny s krevetami v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

V rendlíku na 2 lžících oleje restujeme drobně posekaný česnek, až zrůžoví. Přidáme nakrájená rajčata s nálevem, chilli papričky, které jsme zbavili semínek a pokrájeli na drobné nudličky a vaříme na mírném plameni zhruba 1/2 hodiny.

2

V hrnci se slanou vodou uvaříme těstoviny na skus, přecedíme je a vsypeme zpět do hrnce. Necháme hrnec na teple.

3

V pánvi na zbylém oleji při vysoké teplotě restujeme vyloupané krevety, až maso zrůžoví. Usmažené krevety vmícháme do rajčatové omáčky, přimícháme 2 lžíce posekané petrželové nati a na mírném plameni pomalu provaříme.

4

Těstoviny vsypeme na mísu, zalijeme omáčkou, ozdobíme drobně nakrájenou petrželovou natí a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept