Recept

Paštika s králičím masem a vepřovou panenkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 215 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25043
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Bobkový list
800 g Divoký králík
5 ks Nové koření celé
2 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
500 g Slanina vepřová
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Tymián čerstvý
600 g Vepřová panenka
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,026 kcal
Kilojoule 4 294kJ
2% Sacharidy 7 g
88% Tuky 66 g
87% Sodík 2 g
159% Bílkoviny 89 g

Paštika s králičím masem a vepřovou panenkou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vložíme omyté vykostěné králičí maso, pokrájené na větší kousky. Vepřovou panenku omyjeme a spolu se slaninou nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Přilijeme bílé víno, přidáme sůl, nové koření, čerstvě pomletý pepř, tymián a rozmarýn.

2

Maso vaříme zvolna pod pokličkou přibližně 3 hodiny.

3

Koření vyjmeme a vychladlý vývar i s masem nalijeme opatrně do paštikové formy, kterou jsme vypláchli horkou vodou.

4

Povrch zakryjeme fólií a dáme do chladničky na 6 hodin ztuhnout.

5

Ztuhlou králičí paštiku s vepřovou panenkou druhý den vyklopíme, nakrájíme porce a podáváme s čerstvou zeleninou a chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept