Masové knedlíčky plněné sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové knedlíčky plněné sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25047 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
0,5 ks | Kerblík |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka rajčatová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr smetanový tavený 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 200,2mg |
Draslík | 548,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Kerblík, Omáčka rajčatová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr smetanový tavený 45%, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové knedlíčky plněné sýrem postup přípravy receptu:
1 | Namočíme housku do vody. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kerblík opláchneme a lístky najemno nasekáme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a cibuli s česnekem na něm osmahneme. Housku namočíme na 10 minut do vody, potom ji vymačkáme a smícháme s mletým masem, osmaženou cibulí s česnekem, rajčatovým pyré a vejci. Vše vymícháme do hladké hmoty. Osolíme a opepříme. |
2 | Ze směsi tvarujeme menší kuličky a do každé vtlačíme 1/2 lžičky taveného sýra. Kuličky obalíme ve strouhance a v dostatečném množství oleje, tak aby plavaly, je dozlatova usmažíme. Na papírové utěrce necháme kuličky okapat z tuku. Podáváme horké nebo studené spolu s dipem. |