Rumový krupicový dezert s hrozinkami a skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rumový krupicový dezert s hrozinkami a skořicí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 25048 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
50 g | Hrozinky |
50 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko polotučné |
270 g | Pšeničná krupice |
100 ml | Rum |
1 špetka | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 95,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Rum, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rumový krupicový dezert s hrozinkami a skořicí postup přípravy receptu:
1 | Hrozinky namočíme do rumu a necháme macerovat. Mléko smícháme s krupicí a uvedeme k varu, poté přimícháme máslo, cukr, skořici a hrozinky s rumem. |
2 | Vzniklou kaši nalijeme do formiček a necháme v chladu ztuhnout. |