Pstruzi na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi na červeném víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 25049 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
50 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
1 kg | Pstruh |
5 g | Sůl |
3 dl | Víno červené |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 152,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Pstruh, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruzi na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a cibuli nadrobno. Na rozehřátém másle necháme lehce zpěnit cibuli, přidáme žampiony a podusíme asi 5 minut. Směs vložíme do vymazaného pekáčku, poklademe ji pstruhy, osolíme, opepříme, přelijeme červeným vínem a v předehřáté troubě pečeme na 200 °C asi 20 minut. |
2 | Pstruhy se žampiony podáváme ozdobené plátky citronu a kousky másla. |