Těstoviny s rajčatovým protlakem a ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s rajčatovým protlakem a ančovičkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 25051 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
200 ml | Protlak rajčatový |
300 g | Těstoviny Farfalle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 10,6mg |
Draslík | 79,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Protlak rajčatový, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s rajčatovým protlakem a ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce a scedíme. Utřeme česnek a smícháme s rozmačkanými ančovičkami, paprikou a olejem. Vzniklou omáčku přimícháme k rajčatovému protlaku a necháme chvíli prohřát nad ohněm. |
2 | Těstoviny smícháme s omáčkou a ihned podáváme. |