Jednoduchý recept

Slezina na víně

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 25052
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 dl Olej rostlinný
3 g Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
6 g Sůl
1 ks Telecí slezina
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 724kJ
2% Sacharidy 7 g
54% Tuky 40 g
24% Sodík 471 mg
2% Bílkoviny 1 g

Slezina na víně postup přípravy receptu:

1

Slezinu opláchneme, odstraníme blánu, která ji pokrývá a nakrájíme ji na slabé plátky. Plátky sleziny smažíme v hrnci 5-6 minut na rozpáleném oleji.

2

Mezitím si připravíme zeleninu. Oloupeme cibuli a česnek, rozmixujeme rajče. K plátkům sleziny nalijeme víno, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, rozmixovaná rajčata, bobkový list, sůl, pepř a necháme vše 30 minut vařit na mírném ohni, dokud slezina není měkká. Podle potřeby při vaření podléváme vodou, ale v závěru musí být voda vyvařená a zbyde jen šťáva. Ihned podáváme s vhodnou přílohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept