Jednoduchý recept

Pstruh s hroznovým vínem

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 25053
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Hroznové víno
30 g Jíška instantní
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kg Pstruh
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
4 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 855kJ
4% Sacharidy 15 g
48% Tuky 36 g
17% Sodík 330 mg
97% Bílkoviny 55 g

Pstruh s hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Zelené hrozny spaříme a oloupeme, nakrájenou cibuli na másle zpěníme. Pstruhy zvnějšku i zevnitř osolíme, opepříme, hřbetní kostru u hlavy a ocasu nařízneme, aby se ryby při tepelné úpravě nekroutily.

2

Takto připravené pstruhy vložíme na cibuli, zalijeme bílým vínem a asi 10 minut dusíme na mírném ohni. Ryby poté vyjmeme, stáhneme z kůže a ponecháme v teple.

3

Šťávu, v níž jsme dusili ryby, vaříme, zahustíme jíškou, přilijeme smetanu a ještě chvíli povaříme. Ochutíme citronovou šťávou a kořením (sůl, pepř).

4

Teplé pstruhy přelijeme omáčkou, ozdobíme nakrájenou pažitkou a teplými hrozny.

Poznámka

Podáváme s rohlíčky z listového těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept