Rajčatový protlak s olivami a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový protlak s olivami a těstovinami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 25054 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Cibule |
40 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
50 g | Olivy zelené |
200 ml | Protlak rajčatový |
400 g | Těstoviny Tagliatelle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 28,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Olivy zelené, Protlak rajčatový, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový protlak s olivami a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce, poté slijeme a dáme stranou. |
2 | Olivy pokrájíme na menší kousky, smícháme s najemno pokrájenou cibulí a olejem. |
3 | Vše vmícháme do protlaku a necháme chvíli prohřát na ohni. |
4 | Hotovu omáčku vmícháme do těstovin a ihned podáváme. |