Masová terina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masová terina
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 25058 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Česnek |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 dl | Koňak Armaňak |
500 g | Králičí maso |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Sádlo syrové |
2 kávová lžička | Sůl |
125 g | Telecí plec |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
125 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 631,9mg |
Vláknina | 777,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Kmín drcený, Králičí maso, Sádlo syrové, Sůl, Tymián sušený, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Pepř černý mletý, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masová terina postup přípravy receptu:
1 | Omyté králičí, telecí a vepřové maso pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Syrové sádlo očistíme, nakrájíme též na malé kostičky a přiložíme k masu. Přidáme hořčici, koňak, sůl, pepř, utřený česnek, tymián, bobkový list, kmín. Vše dobře promícháme a odložíme do chladničky přes noc. |
2 | Druhý den vyložíme nádobu na terinu alobalem, vložíme do ní naložené maso, zakryjeme alobalem a nádobu uzavřeme, vložíme ji do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 45-60 minut při 200 °C. |
3 | Horkou terinu bez víka zatížíme závažím, necháme ji vychladnout a pak ji odložíme do chladničky do druhého dne. |