Sardinky s grilovanou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky s grilovanou zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25061 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
1 krajíc | Chléb toastový |
1 ks | Citrony |
10 g | Cukr třtinový |
500 g | Lilek |
20 ml | Olej olivový |
150 g | Paprika červená |
20 g | Pažitka |
20 g | Petržel - nať |
800 g | Sardinka obecná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 472,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Chléb toastový, Citrony, Cukr třtinový, Lilek, Paprika červená, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky s grilovanou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Papriky nakrojíme na konci do křížku, odstraníme semínka a grilujeme pří 180 °C, až slupka zčerná. Necháme v mikrotenovém sáčku vychladnout, oloupeme a nakrájíme na širší proužky. Lilky podélně rozčtvrtíme, potřeme olivovým olejem a grilujeme po každé straně asi 15 minut. |
2 | Smícháme olivový olej, ocet, cukr, prolisovaný česnek a pažitku, dobře promícháme, osolíme a opepříme, ještě jednou zamícháme. Papriky a lilky v míse přelijeme dresinkem a znovu promícháme. Sardinky osolíme, rozložíme na olejem potřený plech, v mixéru rozdrtíme chléb, petržel, česnek a citronovou kůru, na každou sardinku položíme trochu této směsi a pečeme 10-15 minut. Na talíře rozdělíme papriky a lilky, na ně položíme upečené sardinky a podáváme. |