Pstruh na šampaňském - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na šampaňském
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 25062 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citrony |
150 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Omáčka sójová |
5 g | Pepř černý mletý |
1 kg | Pstruh |
5 g | Sůl |
2 dl | Víno šumivé (sekt) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 935,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 144,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 670,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh na šampaňském postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy dobře očistíme. Máslo utřeme do pěny a přidáme k němu nakrájené bylinky a zeleninu (petrželku, česnek, kopr a bazalku). Za stálého míchání přiléváme šampaňské víno, ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a worcestrovou omáčkou. |
2 | Pstruhy několikrát šikmo nařízneme a s bylinkovou směsí zabalíme do alobalu tak, aby šťáva při pečení nevytékala. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 25 minut. |
Poznámka
Podáváme s bramborem a hlávkovým salátem.