Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 25064
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Játra vepřová
400 g Kančí kýta
250 g Kompot brusinkový
100 g Mrkev kořen
2 kávová lžička Paštikové koření
2 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Salát ledový
150 g Slanina vepřová
0,5 polévková lžíce Sůl
150 g Vepřový bok
7,5 dl Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,228 kcal
Kilojoule 5 136kJ
16% Sacharidy 58 g
163% Tuky 122 g
54% Sodík 1 g
85% Bílkoviny 48 g

Paštika sv. Huberta postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček, maso z černé zvěře (kančí kýta) a vepřová játra

2

omyjeme a vše pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Přidáme pokrájené kousky slaniny, pepř, bobkový list, paštikové koření, očištěný a pokrájený celer s mrkví, pokrájenou cibuli, sůl a portské víno. Dobře směs promícháme a odložíme maso v marinádě do chladničky na několik hodin.

3

Z marinovaného masa odstraníme bobkový list a vše 2x přemeleme na masovém strojku.

4

Nádobu na paštiku vyložíme tenkými plátky slaniny a naplníme ji masovou směsí, zakryjeme plátky slaniny. Nádobu dobře uzavřeme, vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 1 hodinu při 190°C.

5

Vychladlou paštiku dáme do chladničky minimálně na 10 hodin, pak paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky.

6

Podáváme s brusinkami a hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept