Paštika sv. Huberta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika sv. Huberta
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 25064 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
2 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
200 g | Játra vepřová |
400 g | Kančí kýta |
250 g | Kompot brusinkový |
100 g | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Paštikové koření |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát ledový |
150 g | Slanina vepřová |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
150 g | Vepřový bok |
7,5 dl | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 237,0mg |
Draslík | 812,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Játra vepřová, Salát ledový, Slanina vepřová, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí kýta, Kompot brusinkový, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paštikové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika sv. Huberta postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček, maso z černé zvěře (kančí kýta) a vepřová játra |
2 | omyjeme a vše pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Přidáme pokrájené kousky slaniny, pepř, bobkový list, paštikové koření, očištěný a pokrájený celer s mrkví, pokrájenou cibuli, sůl a portské víno. Dobře směs promícháme a odložíme maso v marinádě do chladničky na několik hodin. |
3 | Z marinovaného masa odstraníme bobkový list a vše 2x přemeleme na masovém strojku. |
4 | Nádobu na paštiku vyložíme tenkými plátky slaniny a naplníme ji masovou směsí, zakryjeme plátky slaniny. Nádobu dobře uzavřeme, vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 1 hodinu při 190°C. |
5 | Vychladlou paštiku dáme do chladničky minimálně na 10 hodin, pak paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky. |
6 | Podáváme s brusinkami a hlávkovým salátem. |