Sleď v papilotě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sleď v papilotě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25066 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citrony |
20 g | Kopr čerstvý |
5 g | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř bílý |
30 g | Petržel - nať |
50 g | Šalotka |
600 g | Sleď čerstvý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 196,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kopr čerstvý, Majoránka, Pepř bílý, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sleď v papilotě postup přípravy receptu:
1 | Z papíru na pečení vystřihneme čtyři srdce tak velká, aby se do nich daly po přeložení sledi zabalit. Papír potřeme rostlinným olejem a položíme na pracovní plochu namazanou stranou dolů. Na pravou část papírového srdce položíme filet, potřeme jej rozpuštěným máslem a posypeme koprem, petrželí, majoránkou, šalotkou, solí a pepřem. Nahoru položíme velmi tenké citrónové plátky bez jadérek, papír přeložíme přes rybu a založíme, aby byla ryba stále zavřená. Balíčky položíme na studenou pánev a tu pomalu zahříváme. Jakmile se začnou balíčky „nafukovat", přemístíme pánev do trouby. Pečeme při 210 °C asi 5-8 minut, až začne papír hnědnout. Balíčky nastřihneme a servírujeme. |