Sleď na hořčici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sleď na hořčici
Recept
Sleď na hořčici
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25067 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
80 g | Hořčice |
5 g | Pepř černý mletý |
800 g | Sleď čerstvý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 573kJ
2% Sacharidy 7 g
34% Tuky 25 g
24% Sodík 486 mg
47% Bílkoviny 26 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 305,0mg |
Draslík | 33,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Sleď čerstvý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sleď na hořčici postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C Očištěné a osušené sledě potřeme hořčicí a vložíme do pekáčku. Smetanu smícháme s vínem, solí a pepřem a vlijeme na ryby. Za občasného přelévání šťávou pečeme 30 minut. |