Matjesy s ředkvičkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Matjesy s ředkvičkovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25068 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Cibulka jarní |
20 ml | Citronová šťáva |
10 g | Cukr krupice |
10 g | Hořčice |
400 g | Jogurt bílý |
600 g | Matjesy - filet |
200 g | Okurka salátová |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
200 g | Ředkvička |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 531,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jogurt bílý, Okurka salátová, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Matjesy - filet, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Matjesy s ředkvičkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Jogurt ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou, špetkou cukru a hořčicí, přidáme na jemno nasekanou petřžel, poté smícháme s jarními cibulkami nakrájenými na kolečka a s ředkvičkami nakrájenými na tenké hranolky. Okurku oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenká kolečka a obložíme jimi jednotlivé talíře. Do středu talířů položíme matjesové filety, ozdobíme je ředkvičkovou omáčkou, posypeme drobně nasekanou petrželí. |