Švestkové clafoutis - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkové clafoutis
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2507 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
80 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Slivovice |
1 špetka | Sůl |
300 g | Švestky |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 269,7mg |
Draslík | 157,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Švestky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Slivovice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkové clafoutis postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku se špetkou soli a cukrem. Uprostřed uděláme důlek, rozklepneme vejce, přilijeme mléko a slivovici a vypracujeme těsto. |
2 | Švestky omyjeme, necháme okapat a vypeckujeme. V zapékací formě necháme rozehřát máslo, přidáme švestky a asi 2minuty zahříváme. Poté na ně nalijeme těsto na clafoutis a pečeme v troubě předehřáté na 180C asi 20minut. |