Recept

Sleďové filety v bramborové krustě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25070

Ingredience

300 g Brambory
15 g Hořčice
30 g Máslo čerstvé
20 g Pažitka
5 g Pepř bílý
600 g Sleď čerstvý
500 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
40 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 044kJ
5% Sacharidy 19 g
45% Tuky 34 g
25% Sodík 495 mg
43% Bílkoviny 24 g

Sleďové filety v bramborové krustě postup přípravy receptu:

1

Drobně nakrájené šalotky vložíme do kastrůlku s vínem, přivedeme k varu a necháme redukovat asi 5 minut. Přidáme smetanu, ochutíme solí, pepřem a necháme ještě několik minut redukovat. Poté smícháme s hořčicí.

2

Oloupané brambory nenamáčíme, ale jen otřeme a nastrouháme. Filety osolíme, opepříme a z každé strany nalepíme vrstvu strouhaných brambor. V pánvi rozehřejeme olej, do kterého opatrně vložíme obalené ryby. Opékáme přibližně 4 minuty z každé strany.

3

Opatrně přendáme na talíře, doplníme smetanovou omáčkou a dozdobíme pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept