Sleďové filety v bramborové krustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sleďové filety v bramborové krustě
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25070 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Brambory |
15 g | Hořčice |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Pažitka |
5 g | Pepř bílý |
40 g | Šalotka |
600 g | Sleď čerstvý |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 269,0mg |
Draslík | 376,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 137,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Pažitka, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Sleď čerstvý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sleďové filety v bramborové krustě postup přípravy receptu:
1 | Drobně nakrájené šalotky vložíme do kastrůlku s vínem, přivedeme k varu a necháme redukovat asi 5 minut. Přidáme smetanu, ochutíme solí, pepřem a necháme ještě několik minut redukovat. Poté smícháme s hořčicí. |
2 | Oloupané brambory nenamáčíme, ale jen otřeme a nastrouháme. Filety osolíme, opepříme a z každé strany nalepíme vrstvu strouhaných brambor. V pánvi rozehřejeme olej, do kterého opatrně vložíme obalené ryby. Opékáme přibližně 4 minuty z každé strany. |
3 | Opatrně přendáme na talíře, doplníme smetanovou omáčkou a dozdobíme pažitkou. |