Recept

Treska s krevetami a smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25071

Ingredience

10 g Kopr čerstvý
300 g Krevety tygří - loupané
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
30 g Olej rostlinný
10 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
40 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
800 g Treska aljašská
600 ml Vývar rybí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 906kJ
3% Sacharidy 12 g
31% Tuky 23 g
58% Sodík 1 g
103% Bílkoviny 58 g

Treska s krevetami a smetanou postup přípravy receptu:

1

Krevety kuchyňsky připravíme. Vývar uvedeme do varu a zredukujeme jej na 375 ml. Máslo rozpustíme a přidáme do něj nadrobno nasekaný česnek. Zaprášíme moukou a povaříme minutu, až vzkypí. Odstavíme ze zdroje tepla a pomalu vmícháme rybí vývar. Vrátíme zpět a stále mícháme, až se omáčka povaří a zhoustne, minutu provaříme. Odstavíme a vmícháme smetanu, okořeníme a necháme v teple. V pánvi zahřejeme trochu oleje a v něm filety při střední teplotě z obou stran opečeme, celkem asi 4 minuty, až je lze vidličkou lehce natrhat a položíme je na talíř. Do pánve vložíme krevety a 2-3 minuty je opékáme dorůžova. Do omáčky vmícháme pažitku a kopr; na ryby navrstvíme krevety a přelijeme omáčkou. Podáváme ozdobené pažitkou a snílkami kopru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept