Recept

Mořský ďas po lázeňsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25073

Ingredience

50 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1200 g Mořský ďas
80 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
250 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 176kJ
3% Sacharidy 12 g
38% Tuky 29 g
27% Sodík 542 mg
83% Bílkoviny 47 g

Mořský ďas po lázeňsku postup přípravy receptu:

1

Vykuchaného štikozubce zbaveného šupin vně i uvnitř osolíme a obalíme ho v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme. Na plechu nebo ve veliké zapékací míse rozehřejeme máslo, krátce v něm po obou stranách opečeme rybu a pak ji vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 15 minut na nejnižší poloze roštu při 200 °C. Plech vyjmeme z trouby, ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a v troubě necháme zesklovatět. Přes rybu přelijeme citrónovou šťávu, potom víno a postupně smetanu. Omáčku opatrně promícháme a pečeme asi 30 minut, až se tekutina zredukuje na polovinu. Rybu občas přeléváme. Přidáme nasekanou petržel a ještě jednou krátce provaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept