Mořský ďas po lázeňsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas po lázeňsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25073 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
80 g | Máslo čerstvé |
1200 g | Mořský ďas |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 124,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 85,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Mořský ďas, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas po lázeňsku postup přípravy receptu:
1 | Vykuchaného štikozubce zbaveného šupin vně i uvnitř osolíme a obalíme ho v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme. Na plechu nebo ve veliké zapékací míse rozehřejeme máslo, krátce v něm po obou stranách opečeme rybu a pak ji vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 15 minut na nejnižší poloze roštu při 200 °C. Plech vyjmeme z trouby, ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a v troubě necháme zesklovatět. Přes rybu přelijeme citrónovou šťávu, potom víno a postupně smetanu. Omáčku opatrně promícháme a pečeme asi 30 minut, až se tekutina zredukuje na polovinu. Rybu občas přeléváme. Přidáme nasekanou petržel a ještě jednou krátce provaříme. |