Mořská štika pod listovým těstem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořská štika pod listovým těstem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25077 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Cibulka jarní |
250 g | Listové těsto |
20 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mořská štika - filety |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř bílý |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Víno bílé |
400 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 175,8mg |
Draslík | 622,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Mořská štika - filety, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořská štika pod listovým těstem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci zahřejeme olivový olej, zesklovatíme na něm na kroužky nakrájené jarní cibulky, podlijeme je bílým vínem, poté vývarem a tekutinu zredukujeme na třetinu. Přilijeme smetanu, provaříme a zredukujeme. Zapékací mísu vymažeme máslem, vlijeme do ní omáčku a přidáme na kousky nakrájené filety. Listové těsto rozválíme do velikosti zapékací mísy, položíme jej na mísu a pomažeme našlehaným žloutkem. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 30 minut, až je těsto zlatavé. |