Mořský ďas s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas s bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25078 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
600 g | Mořský ďas |
50 ml | Olej olivový |
20 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
500 g | Rajčata Cherry |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citrony, Mořský ďas, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | V menším hrnci zahřejeme 2 lžíce oleje a krátce na něm osmahneme nastrouhanou citronovou kůru, prolisovaný česnek a nasekané bylinky. Rybí filety osolíme a položíme na plech vyložený papírem na pečeni, na ně navrstvíme bylinkovou hmotu. Vedle ryb klademe na plech na půlky rozkrojená rajčátka posypaná zbývající bazalkou a pokapaná olivovým olejem. Vše pečeme v troubě při 200 °C po dobu 15 minut. Při podávání obložíme ryby rajčátky a ozdobíme snítkami petržele. |