Recept

Aspik s králíkem po provensálsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 25079
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

marináda
2 ks Bobkový list
2 ks Celer - nať
4 ks Česnek
2 ks Cibule
1 ks Hřebíček
300 g Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
75 ml Ocet kvasný lihový
6 ks Pepř černý celý
2 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Provensálské koření
1 ks Tymián čerstvý
1 l Víno růžové
Aspik s králíkem po provensálsku
1 kg Králičí maso
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Telecí nožičky
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 926 kcal
Kilojoule 3 874kJ
17% Sacharidy 62 g
32% Tuky 24 g
13% Sodík 251 mg
148% Bílkoviny 83 g

Aspik s králíkem po provensálsku postup přípravy receptu:

1

Omytého a naporcovaného králíka vložíme do hrnce. Očistíme a

2

nakrájíme mrkev, cibuli, česnek, přidáme svázané větvičky celerové a petrželové natě, zalijeme smíchaným vínem s octem a přidáme provensálské koření, bobkový list, nové kořeni, celý pepř, tymián a hřebíček. V této marinádě necháme králíka přes noc a druhý den maso vyjmeme a osmažíme ho v hlubší pánvi na rozpáleném oleji do zlatohněda. Jednu mrkev si odložíme stranou na ozdobu.

3

Marinádu přecedíme přes síto, nalijeme na králíka a pomalu vaříme do doby, než se tekutina odpaří na polovinu (přibližně 30-40 minut). Pak přidáme k masu omytou telecí nožičku, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř a přilijeme 2,5 dl vody.

4

Maso pod pokličkou vaříme pomalu 90 minut. Pak maso vyjmeme, zbavíme kostí, pokrájíme a vložíme ho do nádoby na terinu, kterou jsme si vyložili potravinářskou folií. Vývar ještě dovaříme až do zhoustnuti "na sirup", pak ho přecedíme přes síto a zalijeme pokrájené maso v nádobě. Přidáme k němu mrkev z marinády, pokrájenou na hranolky, nádobu zakryjeme fólií a dáme do chladničky. Aspik by měl tuhnout minimálně 6-8 hodin.

5

Ztuhlý aspik po provensálsku vyklopíme, nakrájíme na porce a podáváme.

Poznámka

Podáváme s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept