Úhoř na chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř na chilli
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25081 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Ananas |
2 ks | Chilli paprička |
30 ml | Citronová šťáva |
30 g | Koriandr čerstvý |
20 g | Máta |
60 ml | Olej olivový |
60 g | Paprika červená |
60 g | Paprika zelená |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
600 g | Úhoř mořský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 189,0mg |
Draslík | 637,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,6mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Chilli paprička, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Máta, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl, Úhoř mořský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř na chilli postup přípravy receptu:
1 | Chilli papričku podélně rozpůlíme, odstraníme jadérka a nasekáme na plátky. Promícháme s olivovým olejem, dáme na rybu a necháme asi 20 minut marinovat. Filety po obou stranách na olivovém oleji asi 2 minuty opékáme, okořeníme solí a pepřem a necháme v předehřáté troubě při 160 °C asi 10 minut táhnout. |
2 | Na salsu - na kostičky nakrájíme očištěný ananas, očištěné papriky a chilli papričku bez semínek. Dáme do mísy, přidáme bylinky, citrónovou šťávu a olivový olej, necháme asi 10 minut proležet, poté lehce osolíme. Salsu rozdělíme na talíře, na ni položíme rybu. |