Smažená treska se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená treska se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25083 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
1 ks | Vejce slepičí |
50 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 147,8mg |
Draslík | 871,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 203,7mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená treska se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Filety z tresky pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku sklepneme. |
2 | V talíři dobře promícháme smetanu s vajíčkem, v pánvi rozehřejeme máslo, rybí porce protáhneme vajíčkem se smetanou a v horkém másle po obou stranách 3-4 minuty opékáme. |