Treska na kysaném zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska na kysaném zelí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25085 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
250 g | Cibule |
10 ks | Jalovec |
5 g | Kmín celý |
40 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
750 g | Treska aljašská |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Vývar zeleninový |
200 g | Zakysaná smetana |
600 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 315,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,7mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kmín celý, Sůl, Treska aljašská, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska na kysaném zelí postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, poté přidáme kysané zelí, vývar, kmín, jalovec a bobkový list. Dusíme na mírné teplotě asi 20 minut. Tresku nakrájíme na pruhy a okořeníme solí a pepřem. Poté zelí přemístíme do zapékací misky a na něj položíme maso. Rozmícháme žloutky, zakysanou smetanu a nasrouhaný ementál, směsí vše přelijeme a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při 180 °C. |