Recept

Zapečená treska s fazolemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25086

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
500 g Cibule
400 g Fazole bílé
200 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
1 kg Rajčata
5 g Sůl
600 g Treska aljašská
300 ml Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 819 kcal
Kilojoule 3 428kJ
25% Sacharidy 90 g
190% Tuky 143 g
35% Sodík 702 mg
101% Bílkoviny 57 g

Zapečená treska s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Fazole propláchneme, dáme do hrnce s vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den je uvaříme, slijeme a necháme okapat. Oloupeme mrkev a nakrájíme ji na kolečka. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme je a odstraníme semínka. Dužninu nakrájíme na větší kousky. V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme v něm mrkev s cibulí. Pak přidáme rajčata, fazole a bylinky. Zalijeme vodou a 2 hodiny na mírném ohni povaříme doměkka. Nakonec osolíme a přidáme česnek.

2

Předehřejeme troubu na 200 °C. Filet nakrájíme na 4 porce. Uvařené fazole přemístíme do zapékací misky a navrch položíme rybu, osolíme, opepříme a vše pokryjeme smetanou. Vložíme do trouby a přibližně 15 minut zapečeme dozlatova. Na stůl servírujeme v zapékací nádobě posypané petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept