Zapečená treska s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená treska s fazolemi
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25086 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Cibule |
400 g | Fazole bílé |
50 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
5 g | Pepř černý mletý |
1 kg | Rajčata |
5 g | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 109,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 45g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,8mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole bílé, Rajčata, Sůl, Treska aljašská, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená treska s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Fazole propláchneme, dáme do hrnce s vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den je uvaříme, slijeme a necháme okapat. Oloupeme mrkev a nakrájíme ji na kolečka. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme je a odstraníme semínka. Dužninu nakrájíme na větší kousky. V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme v něm mrkev s cibulí. Pak přidáme rajčata, fazole a bylinky. Zalijeme vodou a 2 hodiny na mírném ohni povaříme doměkka. Nakonec osolíme a přidáme česnek. |
2 | Předehřejeme troubu na 200 °C. Filet nakrájíme na 4 porce. Uvařené fazole přemístíme do zapékací misky a navrch položíme rybu, osolíme, opepříme a vše pokryjeme smetanou. Vložíme do trouby a přibližně 15 minut zapečeme dozlatova. Na stůl servírujeme v zapékací nádobě posypané petrželkou. |