Rybí karbanátky s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí karbanátky s mangem
Rybí karbanátky s mangem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25087 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
2 krajíc | Chléb toastový |
20 g | Koriandr čerstvý |
20 ml | Limetka |
400 g | Mango |
50 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Ocet malinový |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
500 g | Treska aljašská |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
30 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 225,1mg |
Draslík | 774,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,1mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Chléb toastový, Koriandr čerstvý, Limetka, Mango, Sůl, Treska aljašská, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet malinový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí karbanátky s mangem postup přípravy receptu:
1 | Toastový chléb nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme smetanou. Chilli papričku zbavíme semínek a na jemno ji nasekáme. Koriandr nasekáme nahrubo, zázvor oloupeme a prolisujeme lisem na česnek. Filety nakrájíme na kostičky a rozdrtíme v kuchyňském robotu. Přidáme toastový chléb, vejce a žloutek a také kořenící přísady chilli, koriandr, šťávu z limetky a zázvor. Promícháme, vytvarujeme osm karbanátků, které dáme na 30 minut do chladničky. V mezičase oloupeme mango, dužninu uvolníme od pecky a nakrájíme na plátky. |
2 | V pánví rozehřejeme olej a 20 g másla a rybí karbanátky z každé strany 5 minut dozlatova opékáme. Mango opečeme na zbývajícím másle na druhé pánví, ochutíme červeným pepřem a octem a rozložíme na talíře, na něj položíme rybí karbanátky a podáváme. |