Zapečená treska na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená treska na česneku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25089 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Brambory |
120 g | Cibule |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
750 g | Treska aljašská |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 207,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená treska na česneku postup přípravy receptu:
1 | Před použitím tresku dobře propláchneme. Vložíme do vařící vody a 15 minut necháme mírně vařit. Poté rybu rozebereme na kousky a vybereme kosti. |
2 | Troubu předehřejeme na 180 °C Pekáček vymažeme olejem. Brambory a cibuli nakrájíme na kolečka a naskládáme do pekáčku střídavě s rybími kousky. Pokropíme olejem a dáme péct do trouby. Vejce a drcený česnek rozšleháme ve smetaně, osolíme a opepříme. Po 10 minutách směs v troubě zalijeme a dáme péct na dalších 30 minut. Podáváme ozdobené nasekanou petrželí. |