Zapečená treska na žampiónech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená treska na žampiónech
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25091 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Cibule |
60 ml | Citronová šťáva |
10 g | Kopr čerstvý |
150 g | Máslo čerstvé |
10 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
40 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 119,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Treska aljašská, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená treska na žampiónech postup přípravy receptu:
1 | Filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a necháme 10 minut odležet. Mezitím na pánvi zahřejeme 30 g másla, zesklovatíme na něm nadrobno nakrájené cibule, pak přidáme na silnější plátky nakrájené žampiony a dalších 5 minut dusíme. Okořeníme solí a pepřem, přidáme petržel, kopr a pažitku, promícháme a odstavíme. Zapékací formu vymažeme 70 g másla, do formy nalijeme polovinu zeleninové směsi, na kterou položíme rybí filety a navrstvíme druhou polovinu zeleninové směsi. Vše opatrně zalijeme pivem, posypeme strouhankou a navrch poklademe vločkami z 50 g másla. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 25-30 minut. |