Treska se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska se švestkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25092 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 ml | Calvados |
150 g | Cibulka jarní |
20 ml | Citronová šťáva |
10 g | Cukr krupice |
10 g | Kopr čerstvý |
150 g | Krevety tygří - loupané |
30 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej stolní |
5 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
50 g | Švestky |
600 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 117,3mg |
Draslík | 768,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 651,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Olej stolní, Sůl, Švestky, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Vypeckované švestky nakrájíme na osminky a společně s jarními cibulkami nakrájenými na kroužky krátce orestujeme na oleji, přidáme cukr a ještě krátce opečeme. Ochutíme calvadosem, chvíli za stálého míchání opékáme a odstavíme. |
2 | Krevety osmahneme na másle, přidáme citrónovou šťávu, kopr, smetanu a omáčku mírně zredukujeme. |
3 | Filety osolíme, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou a opečeme na horkém oleji. Pak na ně položíme krevety a zapečeme několik minut v troubě. Na talíře rozložíme švestky, na ně tresku, doplníme koprem a plátky citrónu. |