Jednoduchý recept

Treska se švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25092
Kategorie: Maso

Ingredience

40 ml Calvados
150 g Cibulka jarní
20 ml Citronová šťáva
10 g Cukr krupice
10 g Kopr čerstvý
150 g Krevety tygří - loupané
30 g Máslo čerstvé
60 ml Olej stolní
5 g Pepř černý mletý
50 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
50 g Švestky
600 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 735kJ
3% Sacharidy 10 g
33% Tuky 25 g
31% Sodík 627 mg
66% Bílkoviny 37 g

Treska se švestkami postup přípravy receptu:

1

Vypeckované švestky nakrájíme na osminky a společně s jarními cibulkami nakrájenými na kroužky krátce orestujeme na oleji, přidáme cukr a ještě krátce opečeme. Ochutíme calvadosem, chvíli za stálého míchání opékáme a odstavíme.

2

Krevety osmahneme na másle, přidáme citrónovou šťávu, kopr, smetanu a omáčku mírně zredukujeme.

3

Filety osolíme, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou a opečeme na horkém oleji. Pak na ně položíme krevety a zapečeme několik minut v troubě. Na talíře rozložíme švestky, na ně tresku, doplníme koprem a plátky citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept