Recept

Tuňákové filety s vermutem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25093

Ingredience

30 g Ančovička - filety
40 ml Citronová šťáva
200 g Cuketa
60 ml Dolin - Vermouth
40 g Koriandr čerstvý
120 g Máslo čerstvé
80 ml Olej stolní
200 g Olivy černé
50 g Rajčata Cherry
1 ks Salát hlávkový
5 g Sůl
700 g Tuňák obecný
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 757 kcal
Kilojoule 3 166kJ
2% Sacharidy 8 g
79% Tuky 59 g
51% Sodík 1 g
80% Bílkoviny 45 g

Tuňákové filety s vermutem postup přípravy receptu:

1

Do misky nalijeme vermut přidáme okapané ančovičkové filety a citrónovou šťávu na kostičky nakrájené máslo, nahrubo nakrájený česnek a 90 g oliv. Vše rozmixujeme, například tyčovým mixérem. Na pánvi zahřejeme olivový olej, opečeme na něm zprudka tuňáka (na každý centimetr tloušťky ryby počítáme asi minutu), vyjmeme a uchováme v teple. Na pánev dáme rozpůlená cherry rajčátka a cuketu nakrájenou na šikmé proužky, pokapeme olivovým olejem a za občasného obracení osmahneme dozlatova. Do pánve přidáme rozmixovanou směs a 2 minuty za stálého míchání vaříme, pak přidáme zbývající olivy, koriandr a dobře promícháme. Na talíře rozložíme listy salátu, na ně položíme porce ryby a ozdobně pokapeme trochou omáčky. Zbývající omáčku podáváme v miskách zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept